Thuis in de psychiatrie

Thuis in de psychiatrie

Vrienden van BuurtzorgT

De Stichting Vrienden van BuurtzorgT zet zich in om wensen, ideeën, mooie extra’s, acties en projecten die bijdragen aan het geestelijk welzijn van cliënten en oud cliënten te ondersteunen en financieren.

Voor wie is Vrienden van BuurtzorgT?

In principe kan iedereen (cliënt, oud-cliënt, naasten, medewerker) een aanvraag doen bij Stichting Vrienden van BuurtzorgT voor financiële ondersteuning van een project, een wens of behoefte heeft waarin hij, zij, hen (financieel) niet in kan voorzien. En waar geen reguliere voorziening voor beschikbaar is.

Hoe doe ik een aanvraag bij Vrienden van BuurtzorgT?

Een financiële bijdrage van Stichting Vrienden van BuurtzorgT vraag je aan door het aanvraagformulier compleet in te vullen en te versturen. Maar lees eerst even verder, het is namelijk belangrijk dat je een goede omschrijving van je aanvraag instuurt.

Wat gebeurt er nadat mijn aanvraag verstuurd is?

Het bestuur van Stichting Vrienden van BuurtzorgT vergadert vier keer per jaar en voorts zo vaak als het bestuur dit nodig acht. De bestuursleden beoordelen dan de binnengekomen aanvragen. Als het bestuur besluit dat jouw initiatief een bijdrage ontvangt, dan krijg je hierover z.s.m. bericht. We vergoeden geen bedragen achteraf. 

Lees hier het volledige beleidsplan van Stichting Vrienden van BuurtzorgT.

Vragen?

Heb je nog vragen over het doen van een aanvraag?
Mail naar: vriendenvanbuurtzorgt@buurtzorgt.nl

Adresgegevens

Vrienden van BuurtzorgT

Randstad 21 – 09 EF
1314 BD Almere
vriendenvanbuurtzorgt@buurtzorgt.nl
IBAN: NL65 RABO 0376 1210 41

Stichting Vrienden van BuurtzorgT staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 91223784 (RSIN:865586123)

Het bestuur van Stichting Vrienden van BuurtzorgT

Birgit aan de Stegge (voorzitter)

Ik ben Birgit aan de Stegge, 48 jaar en moeder van drie kinderen. Voor BuurtzorgT werk ik met heel veel plezier als ouderenpsychiater in Deventer. Na mijn opleiding geneeskunde heb ik eerst een aantal jaren als neuroloog gewerkt, maar uiteindelijk alsnog besloten om psychiater te worden. Iets wat ik in mijn hart eigenlijk altijd al wilde.
In mijn werk ben ik af en toe situaties tegengekomen waarbij de aanschaf van een hulpmiddel of een interventie waar geld voor nodig is, helpend kan zijn op de weg naar herstel. Daarom ben ik blij dat BuurtzorgT hier een stichting voor heeft opgericht, en draag ik daar graag mijn steentje aan bij.

Jos Kuin (penningmeester)

Ik ben Jos Kuin, 64 jaar en woon sinds 4 jaar jaar met veel plezier in Gorredijk (Friesland). Ik woon samen met Berta, psychiater bij BuurtzorgT en we hebben 3 jongens van 25, 23 en 20 jaar (pleegzoon). Ik heb, totdat we naar Friesland zijn verhuisd, gewerkt als financieel directeur bij diverse bedrijven. Vanaf 2005 hadden wij een groepsaccommodatie en nu in Gorredijk een fijne B&B. Daarnaast altijd veel gedaan als bestuurslid/penningmeester in diverse verenigingen. De laatste jaren heb ik ook persoonlijk veel meer de kant van de client in de GGZ leren kennen, door onze betrokkenheid bij een jonge vrouw die hier heel veel in heeft meegemaakt. Daardoor voel ik me nog meer betrokken bij mensen die met de geestelijke gezondheidszorg in aanraking zijn gekomen en met de gevolgen die dat voor hun leven heeft. Ik hoop dat wij met deze stichting wat goeds kunnen doen voor die mensen die het het hardst nodig hebben.

Jasmijn Huussen (secretaris)

Ik ben Jasmijn Huussen, 45 jaar en woonachtig in Almere. Getrouwd met Marcel en moeder van een dochter en zoon.  Ik heb na mijn opleiding Sociaal pedagogische hulpverlening in verschillende zorgsectoren gewerkt. De SGGZ is mij niet onbekend en in 2019 ben ik met veel plezier gaan werken bij BuurtzorgT als projectcoördinator. Het lijkt mij leuk om met Birgit, Rianne en Jos samen te werken en met Stichting Vrienden van BuurtzorgT veel mensen te kunnen helpen.

Rianne Kok (bestuurslid)

Ik ben Rianne Kok. 46 jaar en woonachtig in Meppel. Getrouwd met Vincent en moeder van 3 kinderen. Twee dochters en een zoon. Ik ben als cliënt in aanraking gekomen met BuurtzorgT, een prettige ervaring. Zelfs zo dat ik in 2018 heb besloten om een hardloop- en wandeltocht te gaan uitvoeren van Meppel naar Parijs om geld op te halen voor mijn behandelaar zodat zij dit goed kon besteden om mensen zoals ik te helpen. Uiteindelijk is een gedeelte terechtgekomen bij Vrienden van BuurtzorgT. Ik hoop dat we op deze manier veel mensen kunnen helpen om hun geestelijke welzijn te verbeteren.