Thuis in de psychiatrie

Thuis in de psychiatrie

Kosten?

Uw behandeling wordt betaald vanuit de Zorgverzekeringswet. Hierbij geldt een eigen risico voor iedereen vanaf 18 jaar. De hoogte hiervan wordt jaarlijks vastgesteld door de regering. Als u hier vragen over heeft, nemen we dat graag met u door.

Cliëntenstop DSW en Zorg & Zekerheid

Op dit moment is er helaas sprake van een cliëntenstop voor cliënten met een zorgverzekering bij DSW en Zorg & Zekerheid. Heeft u een zorgverzekering bij een andere zorgverzekering, dan bent u van harte welkom bij BuurtzorgT.

Cliëntenstop Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, De Friesland

BuurtzorgT ziet zich genoodzaakt om per 9 december 2022 tot en met 31 januari 2023 een cliëntenstop in te stellen voor cliënten die verzekerd zijn bij Achmea/Zilveren Kruis. Dit betekent dat BuurtzorgT in deze periode geen nieuwe cliënten aanneemt die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, De Friesland en de labels ZieZo en ProLife.

In deze maanden zal BuurtzorgT enkele honderden verzekerden bij Achmea/Zilveren Kruis niet in zorg kunnen nemen. Dit terwijl BuurtzorgT hier wel de behandelcapaciteit voor heeft. Achmea/Zilveren Kruis is van mening dat er elders voldoende zorg is ingekocht. BuurtzorgT acht deze mening van Achmea/Zilveren Kruis dubieus gezien de vaak zeer lange wachttijden waar onze cliënten elders mee geconfronteerd worden.

Gezien deze cliëntenstop zullen intakes met betrekking tot verwijzingen aangaande cliënten met een verzekering bij Achmea/Zilveren Kruis pas worden ingepland vanaf 1 februari 2023.

Het cliëntenbelang staat bij BuurtzorgT altijd voorop, aldus bestuurder Bas van Riet Paap van BuurtzorgT. Wij betreuren het dan ook zeer dat cliënten die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, De Friesland en de labels ZieZo en ProLife de dupe zijn van deze cliëntenstop.

Zorgprestatiemodel 2022

Met ingang van 2022 verandert de bekostiging van de ggz. De bekostiging regelt wat de zorg mag kosten en hoe BuurtzorgT die in rekening moet brengen. De bekostiging gaat niet over wélke zorg u krijgt of hoe u die krijgt. De zorg die u van BuurtzorgT krijgt verandert niet.

Kijk hier voor de cliëntenfolder, met daarin meer informatie over het Zorgprestatiemodel.