Thuis in de psychiatrie

Thuis in de psychiatrie

Cliëntenstop Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, De Friesland

vrijdag 9 december 2022

BuurtzorgT ziet zich genoodzaakt om per 9 december 2022 tot en met 31 januari 2023 een cliëntenstop in te stellen voor cliënten die verzekerd zijn bij Achmea/Zilveren Kruis. Dit betekent dat BuurtzorgT in deze periode geen nieuwe cliënten aanneemt die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, De Friesland en de labels ZieZo en ProLife.

In deze maanden zal BuurtzorgT enkele honderden verzekerden bij Achmea/Zilveren Kruis niet in zorg kunnen nemen. Dit terwijl BuurtzorgT hier wel de behandelcapaciteit voor heeft. Achmea/Zilveren Kruis is van mening dat er elders voldoende zorg is ingekocht. BuurtzorgT acht deze mening van Achmea/Zilveren Kruis dubieus gezien de vaak zeer lange wachttijden waar onze cliënten elders mee geconfronteerd worden.

Gezien deze cliëntenstop zullen intakes met betrekking tot verwijzingen aangaande cliënten met een verzekering bij Achmea/Zilveren Kruis pas worden ingepland vanaf 1 februari 2023.

Het cliëntenbelang staat bij BuurtzorgT altijd voorop, aldus bestuurder Bas van Riet Paap van BuurtzorgT. Wij betreuren het dan ook zeer dat cliënten die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, De Friesland en de labels ZieZo en ProLife de dupe zijn van deze cliëntenstop.