Team Tuindorp is actief in Utrecht Oost: Tuindorp, Tuindorp Oost, Voordorp en Wittevrouwen.
Postcodes 3571, 3572, 3573, 3581.
Wie kunt u verwijzen?
Volwassenen en ouderen vanaf 18 jaar met matige tot ernstige psychiatrische klachten (specialistisch GGZ), ook als er bijkomende psychosociale problemen zijn, die samen met ons willen werken aan hun herstel.
Wij zijn een multidisciplinair SGGZ team dat gedegen (sociaal) psychiatrische en psychologische behandeling biedt bij de mensen thuis. We werken volgens de geldende richtlijnen en GGZ-kwaliteitsstandaarden. We houden van ‘handen uit de mouwen’, met oog voor kwetsbaarheden, die we allemaal hebben. Ons doel is herstel. We maken gebruik van wat iemand zelf wil en kan, waarbij we actief familie en naasten betrekken, en natuurlijk onze netwerkpartners in de wijk.
Wie zijn wij?

Ilja van Dinther: Als sociaal werker (hbo) ben ik geneigd te focussen op wat nog wél kan. Ik onderzoek graag wat iemand energie geeft. Hierbij vermijd ik niet de lastige onderwerpen, maar geef ik deze weer in tekst of beeld. Het liefst werk ik met creatieve middelen. Voor mij staat creativiteit voor fouten mogen maken: een groot speelveld in het leven waar je mag experimenteren. Vanaf mei 2024 ben ik werkzaam bij BuurtzorgT. Wat mij aanspreekt in BuurtzorgT is het herstelgericht werken. Er is geen kant-en-klare oplossing; het is samen met de cliënt ervaren dat het leven vallen en opstaan is, en leren hoe hiermee om te gaan.
Tom van Wel: Mijn belangrijkste rol is die van vader van twee zonen, des te meer daar in 2018 mijn vrouw / hun moeder is overleden. Sinds 2020 verbonden aan BuurtzorgT en daarvoor 31 jaar aan Altrecht als gz-psycholoog en onderzoeker, vooral met mensen met complexe, langdurige psychische problematiek, met name mensen met psychose kwetsbaarheid, en in 2017 opgeleid in Peer-supported Open Dialogue.
Jacqueline: Wat ik graag doe is samen ruimte maken voor jouw herstel. Ruimte om je eigen pad (weer) te vinden, gebruik makend van je ervaring, overtuiging en eigenschappen die je helpen. Wat past bij jou heeft de meeste kans van slagen. Dat biedt perspectief! In het contact schroom ik niet om open te zijn over mijn eigen verleden en leermomenten. Ik hanteer graag een open vizier, een contact op basis van gelijkwaardigheid. Ik ben sinds 2008 werkzaam binnen de GGZ/verslavingszorg. Geschoold als GGZ agoog, ervaringsdeskundige en sociaal juridisch dienstverlener.
Marie-Louise: Sinds voorjaar 2023 werk ik als all-round psychiater in dit team. Door jarenlange werkzaamheden binnen een grote GGZ-instelling heb ik ruime ervaring met complexe problematiek op verschillende gebieden. Voor mij is het van belang om altijd mensgericht te werken, met een open blik.
Mien van den Broek: Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige werkte ik jarenlang bij een grote GGZ instelling met verschillende doelgroepen en behandelmethodieken. Ik wil bij Buurtzorg T samen met jou gaan onderzoeken waarom je leeft zoals je leeft en met jou (en je naaste) onderzoeken hoe je dichter bij het leven kan gaan komen wat je zou willen leven. belangrijke onderwerpen hierin zijn, (leren om) minder samen (te) vallen met je ( negatieve) denken, ongemakkelijke gevoelens toelaten, zelfacceptatie /zelfcompassie, mogen “spelen” en gaan doen wat je belangrijk vindt.