Welkom op de informatiepagina van ons team. Wij zijn actief in het postcodegebied 5400; 5401; 5402; 5403; 5404; 5405; 5406.
Voor wie?
Volwassenen vanaf 18 jaar met problemen op verschillende levensgebieden met matige tot ernstige psychiatrische klachten en eventueel bijkomende psychosociale problemen. Het is belangrijk dat je samen met ons wilt werken aan je eigen herstel.
Wij bieden geen crisisopvang en zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.
Wie zijn wij?
Wij zijn een klein multidisciplinair team, bestaande uit vijf ervaren GGZ professionals (psychiater, SPV, verpleegkundigen en verpleegkundig specialist) met diverse achtergronden en ervaringen. Hierdoor heeft iedere behandelaar zijn of haar eigen expertise en creativiteit waarin de kernwaardes eenvoud, vertrouwen en gelijkwaardigheid centraal staan. Vanuit onze persoonlijke ervaringen binnen en buiten ons werk zijn wij van mening dat buiten in de natuur zijn en bewegen goed is voor je mentale gezondheid. Het lichaamsgericht werken geeft vaak weer nieuwe inzichten. Dit is dan ook een rode draad binnen ons
behandelaanbod. Waar het kan en van meerwaarde is, verplaatsen we behandelingen naar de buitenlucht. Door de kleinschaligheid van ons team zijn de lijntjes kort.
Onze werkwijze
Nadat wij de verwijsbrief van de huisarts of andere specialist hebben ontvangen, maken we een afspraak met je om kennis te maken. Samen staan we stil bij de klachten die je op dit moment ervaart en brengen je hulpvraag in beeld. We streven ernaar om jou binnen 6 weken uit te nodigen voor een intake nadat de verwijsbrief is ontvangen. Na de intake vindt er een overleg plaats binnen ons behandelteam. Daarin wordt een inschatting gemaakt of wij jou zelf in behandeling kunnen nemen of dat wij van mening zijn dat een andere organisatie jou beter kan helpen. Waar nodig en mogelijk, werken wij soms samen met andere organisaties. Als wij een behandeling kunnen aanbieden dan kan dit snel, binnen enkele weken, opgestart worden. We werken samen met jou aan concrete doelen middels een behandelplan, waarin we ons richten op jouw klachten en krachten.
Wij werken herstelgericht en de behandeling die wij bieden is persoonlijk en betrokken. We werken samen met jou, jouw naasten, de huisarts en andere betrokkenen, om herstel te optimaliseren en blijvende oplossingen te vinden. Daarnaast hebben we aandacht voor jouw sociale situatie en levensverhaal, waarin jij als persoon centraal staat en niet de diagnose. We bieden zorg op maat, niet volgens strikte zorgpaden, waarbij wij uiteraard volgens de GGZ-richtlijnen werken. Wij bieden behandeling in de thuissituatie, omdat wij van mening zijn dat het herstel het beste in de thuissituatie kan plaatsvinden. Mocht het niet mogelijk zijn om thuis gesprekken te voeren, dan kunnen gesprekken bij ons op kantoor of bijvoorbeeld tijdens een wandeling plaatsvinden.
Wat bieden wij?
Wij bieden behandeling aan mensen met op de voorgrond staande angst- of stemmingsproblematiek, trauma en lichte persoonlijkheidsproblematiek. Mocht er daarnaast sprake zijn van lichte tot matige ADHD, autisme, verslaving of eetproblematiek kunnen we samen in de intakefase kijken of wij hier ook behandeling voor kunnen bieden. Wij verrichten geen diagnostiek trajecten. Als het helpend is om in een lopend behandeltraject meer helderheid te krijgen over een mogelijke onderliggende diagnose, kunnen wij dit (deels) ondersteunen door het afnemen van screeningsvragenlijsten en/of afname van een biografie.
Wanneer het echter gewenst en noodzakelijk is om uitgebreide en formele diagnostiek te laten verrichten, zullen we met jou gaan kijken waar diagnostiek elders kan plaatsvinden. Wij bieden verschillende behandelmethodes en therapievormen, zodat onze herstelgerichte behandeling het beste aansluit bij jouw veranderwens. Je kunt hierbij denken aan:
● Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
● Traumabehandeling (EMDR/NET)
● Mindfulness en mindwalk ( individueel en in groepsverband)
● Runningtherapie
● Farmacotherapie
● Online behandelmodules via Therapieland
● Cognitief gedragstherapeutische interventies