Ons team is actief in Amsterdam Noord, in de postcodegebieden: 1021 t/m 1025 en 1031 t/m 1037.
* Klik hier voor de postcodeverdeling van alle BuurtzorgT teams in Amsterdam.
Wij bieden outreachende specialistische behandeling in de GGZ (SGGZ). We behandelen mensen die psychiatrische klachten hebben en daardoor op verschillende levensgebieden vastlopen. Veelal komen mensen bij ons in behandeling als het bij de POH-GGZ, in de basis GGZ of op de polikliniek niet voldoende heeft opgeleverd of niet lukte de behandeling goed van de grond te krijgen.
De cliënt heeft bij ons de regie in de behandeling en samen kijken we wat de cliënt nodig heeft op weg naar herstel. We werken graag vanuit een hulpvraag die cliënt zelf formuleert. Dit geeft richting aan de behandeling. Om een behandeling zinvol te maken is het van belang dat de cliënt kan reflecteren op het eigen gedrag en bereid is zich actief in te zetten tijdens het gehele proces.
We werken onder andere met de Yucelmethode. Ook bieden wij behandelmodules via ons online platform Therapieland. Deze modules zijn erg geschikt om samen met een behandelaar, met naasten of zelfstandig uit te voeren. Wij vinden het belangrijk om als het even kan, de naastbetrokkenen bij de behandeling te betrekken. Herstellen van een psychische crisis doe je tenslotte nooit alleen.
Het team bestaat uit verschillende professionals met diverse achtergronden en ervaringen. Hierdoor heeft iedere behandelaar zijn of haar eigen expertise.
Wie zijn wij?

Karlijn Tibbe: ik ben psychiatrisch verpleegkundige. Ik gebruik verschillende methodes, ben enthousiast en geduldig. Ik ben daarnaast ervaren in het werken met kinderen en jeugd.
Jorrit Kater:ik ben psychiater en regiebehandelaar. Ik heb uitgebreide ervaring met sociale psychiatrie, waarbij ik elke persoon als geheel en in zijn sociale en maatschappelijk omgeving benader. Daarbij geef ik gerichte aandacht aan traumagerelateerde klachten en kan ik EMDR-therapie bieden voor enkelvoudig (niet-complex) psychotrauma. Medicatie bij psychische klachten is bij mij altijd bespreekbaar, maar nooit een doel op zich.
Anne Vrijbloed: ik werk sinds 2014 bij BuurtzorgT als sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV). In de behandeling besteed ik aandacht aan verschillende levensgebieden. Ik geloof dat er een samenhang kan zijn tussen interne en externe omstandigheden en de klachten waar iemand last van heeft. Samen zoeken we naar oplossingen om het herstel te bevorderen. Met behulp van de ACT-methodiek en/of een actieve praktische aanpak gaan we aan de slag.
Ruth Zeegers: ik werk als psychiatrisch verpleegkundige en heb tijdens mijn opleiding gewerkt op verschillende plekken binnen de psychiatrie en verslavingszorg. Door de verschillende beroepen die ik eerder uitoefende, heb ik een brede blik en basis. Ik heb een rustige, aandachtige houding en merk dat dit gewaardeerd wordt door cliënten.
Arie Sijbesma: ik ben psychiatrisch verpleegkundige en heb veel ervaring in de maatschappelijke opvang en met verslaving.
Mark Scherpenhuisen: ik ben sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV). Ik ben inmiddels 25 jaar werkzaam in de GGZ en werkzaam geweest in een grote diversiteit aan werkvelden. Hoewel bij psychische klachten praten vaak veel op kan leveren geloof ik ook in een meer lichaamsgerichte benadering. Ik ben de laatste jaren o.a. geschoold als voedingsdeskundige, mindfulness (basis) trainer en runningtherapeut. Het hervinden van je eigen kracht staat centraal in herstel van psychiatrische problemen.
Pim Brock: ik ben sinds mei 2022 werkzaam als sociaal pedagogisch hulpverlener bij BuurtzorgT. Hiervoor heb ik als (persoonlijk) begeleider en zorgcoördinator gewerkt bij SEIN, een instelling voor mensen met epilepsie en aanverwante problematiek. Ik geloof dat een gezonde leefstijl de basis vormt voor een goed herstel en neem dit dan ook als uitgangspunt in mijn werk. Daarnaast vind ik het belangrijk gebruik te maken van elementen uit verschillende behandelvormen, om hiermee tot een persoonsgerichte behandeling te komen die goed aansluit bij de behandelvraag van de cliënt.