Welkom op de informatiepagina van ons team. U vindt hier informatie over de contactmogelijkheden, aanmelden, verwijzen, de eventuele wachttijd, onze teamleden/medewerkers en vacatures.
Wij zijn vanaf actief in postcodegebieden 1053, 1054, 1057 en 1058.
* Klik hier voor de postcodeverdeling van alle BuurtzorgT teams in Amsterdam.
Team Amsterdam De Baarsjes Oud-West is een multidisciplinair SGGZ-team dat gedegen (sociaal) psychiatrische en psychologische behandeling biedt bij de mensen thuis. We werken volgens de geldende richtlijnen en GGZ-kwaliteitsstandaarden. We houden van ‘handen uit de mouwen steken’, met oog voor de kwetsbaarheden die we allemaal hebben. Ons doel is meer kwaliteit van leven (herstel). We maken gebruik van wat iemand zelf wil en kan, waarbij we actief familie en naasten betrekken en onze netwerkpartners in de wijk.
Bent u verwijzer?
Wie kunt u verwijzen?
Volwassenen en ouderen vanaf 18 jaar met matige tot ernstige psychiatrische klachten (specialistische GGZ), ook als er bijkomende psychosociale problemen zijn, die samen met ons willen werken aan hun herstel. Ook mensen die in crisis kunnen raken zijn welkom, mits ze in staat zijn buiten kantooruren terug te vallen op zelfzorg en het eigen netwerk (we hebben geen crisisdienst en doen geen Wvggz). Voor mensen met ernstige eetstoornissen hebben we op dit moment geen passend zorgaanbod en we doen geen diagnostiek naar ASS.
Wie zijn wij?
Remke van Staveren
Ik ben psychiater en oud-huisarts. Ik geloof in openheid en gelijkwaardigheid, in samen met cliënt en naasten werken aan herstel. In doen wat nodig is. Ik werk zonder DSM-classificaties en met zo min mogelijk medicatie (maar wel zo veel als nodig is). Het verantwoord afbouwen van psychofarmaca is een van mijn aandachtsgebieden. Naast mijn werk bij BuurtzorgT ben ik consulent bij de afbouwpoli van GGZ Noord Holland Noord.
Elisabeth Vonk
Een vertrouwensband opbouwen en zien wat iemand uniek maakt, vind ik erg leuk om mee bezig te zijn. Ik zie snel waardoor iemand een mooi mens is! Nadat we deze basis hebben, kan ik iemand in beweging krijgen op basis van zijn/haar eigen kwaliteiten en voor haar/zijn eigen doel. Op die manier is iemand intrinsiek gemotiveerd en behaal je meer succes. Sinds 2006 werk ik in de psychiatrie en zet ik mij in voor de menselijke kant van de zorg. Naast mijn werk bij BuurtzorgT ben ik ook vrijwilliger bij Stichting de Socialrun.
Hinke Hiemstra
Als GZ-psychologe ben ik ruim 15 jaar met veel plezier werkzaam geweest in de klinische jeugdpsychiatrie. Ik werk vanuit de relatie met de cliënt, we gaan het samen doen. Samen ontdekken waarin de oorsprong ligt van de hardnekkige patronen of nare gevoelens die in het hier en nu zo belemmerend zijn. Hetgeen eerder tekort gekomen is (h)erkennen, voorzien in die gemiste behoefte, helen, om van daaruit de gezonde kant te doen groeien en weer grip op en plezier in het leven te krijgen.
Ellen Mathijssen
Sinds 1 mei werk ik bij BuurtzorgT als ggz-agoog. Een goede vertrouwensband opbouwen vind ik belangrijk. Dit doe ik door goed te luisteren naar iemands verhaal en naar de wensen voor de toekomst. Samen inventariseren we wat ervoor nodig is om meer grip te krijgen op de uitdagingen die het leven biedt. Ik vind het bijzonder om iemand te zien groeien in zijn of haar eigen kracht en zelfvertrouwen. Voordat ik bij BuurtzorgT begon, heb ik met veel plezier met dak- en thuislozen gewerkt en later in een ggz-kliniek voor ouderen (65+).